Taxa auto va creşte pentru maşinile vechi

Guvernanţii se pare că nu glumesc când spun că vor mări taxa auto pentru maşini second hand şi vor să o majoreze exponenţial cu vechimea autoturismului, astfel încât pentru cele vechi taxa a putea depăşi valoarea de achiziţie.

Taxa auto va creşte pentru maşinile vechi Taxa auto va creşte pentru maşinile vechi

Vă anunţăm mai devreme că guvernanţi intenţionează să mărească taxa auto pentru automobilele second hand. Acum aflăm că taxa de poluare auto pentru vehiculele non-euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3 va creşte drect proporţional cu vechimea maşinii şi va ajunge, în cazul autovehiculelor cu o vechime mai mare de opt ani şi vândute la un preţ în jurul a 1.000 euro, chiar mai mare decât preţul de achiziţie.

 

"Principala variantă analizată este ca taxa să crească exponenţialpentru toate vehiculele second-hand de import care nu au dotări minime tip Euro 4, la un nivel diferenţiat în funcţie de vechime. Se va ajunge astfel la situaţia în care, pentru maşini cu o vechime de peste opt ani şi cu un preţ de comercializare de aproximativ 1.000 euro, taxa de înmatriculare va depăşi valoarea de achiziţie", au afirmat sursele guvernamentale citate de MEDIAFAX.

Această schimbare fiscală poate fi făcută din formulei de calcul a actualului algoritm, fără să fie nevoie de eventuale aprobări de la Comisia Europeană.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.