Taxa de poluare publicată în monitorul oficial

Taxa de poluare a fost publicată în monitorul oficial pe 10.01.2012, urmând ca în trei zile de la data publicării să intre în vigoare.

Taxa de poluare publicată în monitorul oficial Taxa de poluare publicată în monitorul oficial

Potrivit noii legi obligaţia de plată a taxei intervine acum şi cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui autovehicul înmatriculat pe teritoriul României anterior datei de 1 ianuarie 2007.

În termen de 15 zile de la publicarea legii vor fi adoptate normele metodologice de aplicare astfel, cei care doresc să achiziţioneze un automobil la mâna a doua înmatriculat în România înainte de 1 ianuarie 2007 mai au încă până la finele lunii când noua taxă de poluare va intra efectiv în vigoare şi implicit până când nu vor fi obligaţi să o achite la reînmatricularea maşinii pe numele lor.

În România sunt înmatriculate aproape 4,3 milioane de autoturisme, dintre care 1,8 milioane au fost înmatriculate de la 1 ianuarie 2007 şi până la finele anului trecut şi pentru care s-a achitat o taxă de poluare şi implicit care în continuare pot fi tranzacţionate pe piaţa internă fără ca noul cumpărător să fie obligat să achite viitoarea taxă de poluare.

Vezi aici cam cât costă noua taxă de poluare pentru o serie de maşini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.