Taxa urbană - un nou "coşmar" pentru şoferi?

Dacă la Londra se poate, de ce nu ar fi adoptată această taxă şi de alte ţări europene? Până când se va pune problema pe plan european, iată că francezii revin asupra acestei idei, deşi s-a demonstrat că nu e deloc populară.

Taxa urbană - un nou "coşmar" pentru şoferi? Taxa urbană - un nou "coşmar" pentru şoferi?

În Franţa a existat o încercare de impunere a unei taxe urbane pentru şoferi, însă aceasta, deşi a trecut de senat, a fost respinsă de camera deputaţilor, pe motiv de discriminare financiară şi generatoare de inegalităţi sociale.

Însă, în această săptămână, secretarul de stat din ministerul transporturilor din Franţa, Dominique Bussereau, a pus pe picioare o comisie care va încerca sa propună un program experimental în mai multe metropole din Franţa, pentru a se demonstra că este nevoie de o astfel de taxă.

Primul oraş în care va fi demarat acest program experimental se pare că va fi Strasbourg, primarul Roland Ries, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Grupului Autorităţilor Responsabile cu Transportul, fiind un mare fan al taxei urbane.

Exemplul Londrei a demonstrat că, datorită taxei urbane, numărul maşinilor care traversează capitala engleză s-a redus cu 34%, concomitent înregistrându-se şi o reducere a concentraţiei de noxe în atmosfera metropolei britanice.

Dacă din punct de vedere al poluării beneficiile sunt relative, din punct de vedere al crizei economice se speră că, astfel, ar putea fi adunate la buget sume importante de bani, care ar putea fi utilizaţi în infrastructura locală.

La noi încă nu am auzit de vreo idee în acest sens a guvernanţilor, dar suntem siguri că destinaţia banilor ar fi la fel de "clară" precum a celor din spatele panourilor "Aici sunt banii dumneavoastră". Greşim?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.