Taxe pe autostrăzi

Întreaga reţea de autostrăzi va fi taxată, CNADNR lucrând deja la calcularea acesteia, precum şi la modul în care va fi aplicată, respectiv prin puncte de colectare sau cu ajutorul sateliţilor prin Programul Galileo al Uniunii Europene.

Taxe pe autostrăzi Taxe pe autostrăzi

Anterior, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a firmase că doar utilizarea autostrăzilor de pe Coridorul IV paneropean va fi taxată, condiţie impusă de Comisia Europeană, cu o sumă care va fi anunţată când majoritatea tronsoanelor vor fi finalizate, în 2015.

"Comisia Europeană a impus condiţii clare, atunci când ne-au dat finanţarea, şi anume taxarea autostrăzilor. Vorbim de Coridorul IV, dar şi de celelalte autostrăzi deja construite. Întreaga reţea va fi taxată", a precizat Drăghia.

În prezent, doar tronsonul Bucureşti-Cernavodă din autostrada Bucureşti-Constanţa se află pe traseul Coridorului IV. CNADNR lucrează la calcularea taxei, precum şi la modul în care aceasta va fi aplicată, respectiv prin puncte de colectare sau cu ajutorul sateliţilor prin Programul Galileo al Uniunii Europene (sistem european de radionavigaţie), care va intra în vigoare în 2013. Radionavigaţia prin satelit este o tehnologie care permite utilizatorilor să îşi cunoască poziţionarea în orice moment.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.