Teaser: concept Renault Samsung SM7 pentru Seoul 2011

Cea mai mare berlină pe care o va produce consorţiul Renault-Samsung va fi SM7, care va debuta sub forma unui concept la următorul Salon Auto Seoul 2011. Ceea ce înseamnă că vom avea şi o limuzină Renault în Europa?

Teaser: concept Renault Samsung SM7 pentru Seoul 2011 Teaser: concept Renault Samsung SM7 pentru Seoul 2011

Pe piaţa europeană, cea mai mare berlină Renault este Renault Latitude, care nu este altceva decât un frate cu altă siglă a modelului vândut pe piaţa asiatică, Samsung SM5. Coreenii, însă, au în gamă o berlină şi mai mare, SM7, al cărei urmaş este prefigurat de un concept, care va debuta la Salonul Auto Seoul 2011.

Pentru moment, suntem gratulaţi cu o schiţă a acestui concept, care ne arată o maşină clar modernizată şi care, cel puţin pe piaţa coreeană, îşi propune să rivalizeze cu Hyundai Genesis sau chiar cu Hyundai Equus. Lucru normal, de altfel, din moment ce actuala limuzină SM7 se numără printre cele mai vândute 30 de modele la ei.

Până acum, schimbul de experienţă dintre Renault şi Samsung a avut ca rezultat câteva modele comercializate şi pe piaţa europeană, cele mai cunoscute fiind Renault Koleos şi Renault Latitude. Prin urmare, ar fi de aşteptat ca şi SM7 să aibă o corespondenţă în gama Renault, însă oficialii nu se pronunţă încă.

Totuşi, se ştie că Samsung SM7 va fi construit pe o versiune alungită a platformei lui SM5/Latitude, dar va avea un design diferit şi, bineînţeles, o dotare interioară demnă de maşinile de lux. Despre motorizări încă nici un cuvânt, fiind de aşteptat ca limuzina să beneficieze de motoare V6 şi V8, unele împrumutate de la Nissan/Infiniti.

Mai multe detalii despre noul Renault-Samsung SM7, însă, în curând.

CREDEŢI CĂ RENAULT-SAMSUNG SM7 VA FI VÂNDUT ŞI ÎN EUROPA?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.