Tehnologia care ar putea amâna moartea motoarelor tradiţionale. Promite reducerea consumului cu 30% şi a emisiilor cu 80%

Autor: ProMotor 17 dec. 2018 Știri auto
Tehnologia care ar putea amâna moartea motoarelor tradiţionale. Promite reducerea consumului cu 30% şi a emisiilor cu 80%

Pe măsură ce reglementările privind poluarea devin tot mai dure, iar industria auto a început să facă trecerea către electricitate, un start-up german sper să prelungească viaţa motorului cu combustie internă, informează Automotive News Europe.

Acţionarii companiei, printre care şi fostul CEO Porsche Wendelin Wiedeking, susţin că tehnologia MWI Micro Wave Ignition e capabilă să reducă consumul motoarelor pe benzină şi motorină cu până la 30%, precum şi emisiile cu până la 80%. Această tehnologia se bazează pe arderea combustibilului la o temperatură mai scăzută.

Compania MWI a mandatat Macquarie Capital să găsească un partener internaţional care să promoveze şi să susţină tehnologia sa, potrivit unor surse citate de Bloomberg. MWI ar fi pornit discuţii cu constructori mari din China şi Coreea de Sud.

O modalitate de funcţionare mai eficientă ar putea prelungi viaţa motoarelor tradiţionale, precum şi prezenţa autovehiculelor convenţionale pe drumuri. În acelaşi timp, ar putea creştere profiturile companiilor auto, mai ales că multe dintre ele se confruntă cu cheltuieli masive legate de electrificarea viitoarelor modele.

Potrivit MWI, soluţia deţinută poate fi integrată în motoarele existente.

Wiedeking, căruia îi este atribuită renaşterea brandului Porsche în anii ’90, şi un grup de investitori deţin aproape 20% din MWI, compania controlată de fondatorii Armin şi Volker Gallatz.

„Sunt convins că este o inovaţie cu un potenţial de piaţă uriaş”, ar fi spus Wiedeking, potrivit unui document MWI.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide