Tehnologie Mercedes: noul sistem Magic Body Control

Deşi pare puţin comic să foloseşti cuvântul "magic" pentru un sistem electronic, realitatea tehnologică este foarte logică şi promite un nou pas în lupta dintre Mercedes şi ceilalţi.

Tehnologie Mercedes: noul sistem Magic Body Control Tehnologie Mercedes: noul sistem Magic Body Control

Viitoarea generaţie Mercedes S-Class, care se pare că se va inspira din liniile conceptului F700, prezentat acum 3 ani, va primi în premieră absolută un nou sistem de control al suspensiilor: Magic Body Control.

"Magia" constă în adoptarea unei sofisticate camere de filmat, plasată la baza parbrizului, care pur şi simplu va "citi" conformaţia drumului şi va transmite informaţiile unităţii de control electronic a sistemului de suspensii hidraulice.

Avantajul faţă de actualul sistem ABC (Active Body Control), foarte avansat de altfel, va fi că sistemul nu se va mai baza pe informaţiile transmise de senzorii de la roţi pentru modificarea comportamentului suspensiei.

Dimpotrivă, camera de filmat va "anunţa" sistemul cu 10-15 metri înainte dacă urmează denivelări ale drumului, astfel încât unitatea centrală să dicteze amortizoarelor gradul de duritate pe care trebuie să îl aibă, în funcţie de viteză şi de alţi factori.

Cu alte cuvinte, nivelul confortului va fi mult îmbunătăţit, deoarece sistemul de suspensii se va seta înainte de a ajunge la denivelare, eliminându-se timpul de reacţie valabil în cazul citirii informaţiilor de la senzori.

Noul sistem mai are nevoie de teste intensive, conform inginerilor, care au sarcina de a-l pune la punct pentru anul 2012, când este preconizată lansarea noii limuzine Mercedes S-Class.

Suntem curioşi cât de repede vor da răspunsul BMW şi Audi...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.