Tehnologie: Numărul de înmatriculare care păcăleşte radarul

Creat de un american, numărul de înmatriculare care blochează fotografierea numărului de înmatriculare are la bază o tehnologie simplă însă extrem de eficientă, singura problemă rămânând dacă folosirea acestui sistem este sau nu legală.

Tehnologie: Numărul de înmatriculare care păcăleşte radarul Tehnologie: Numărul de înmatriculare care păcăleşte radarul

Inovaţia vine din Statele Unite ale Americii şi a fost creată de Jonathan Dandrow, proaspăt absolvent al Xavier University. Conceptul constă într-o ramă digitală pentru numărul de înmatriculare care face ca acesta să nu poată fi fotografiat de camerele din trafic sau de cele adiacente radarelor poliţiei.

Modul de funcţionare al sistemului noPhoto este următorul: în momentul în care camerele din trafic se declanşează pentru a fotografia plăcuţa de înmatriculare, bliţul produs de aceasta este detectat şi analizat de un senzor amplasat în partea de superioară a ramei. Pasul următor constă în declanşarea unui bliţ cu ajutorul a două becuri cu xenon amplasate în părţile laterale ale ramei care îmbracă numărul de înmatriculare.

Din moment ce camera din trafic nu poate anticipa plusul de lumină adus de sistemul noPhoto, toate setările automate ale acesteia devin incorecte, fapt care duce la supra-expunere. Astfel, pe fotografia numărului de înmatriculare nu va apărea decât o pată de lumină, şoferii scăpând astfel de indentificare vehiculului şi implicit de amendă.

Creatorul acestei tehnologii spune că nu a creat sistemul pentru ca oamenii să poate circula neregulamentar, ci pentru a stopa situaţiile în care municipalitatea ia pe nedrept banii conducătorilor auto, situaţii pe care acesta le consideră incorecte şi neconstituţionale. În plus, în viziunea lui Jonathan Dandrow, sistemul este perfect legal pentru că nu foloseşte mijloace fizice de obstrucţionare a numărului de înmatriculare.

CREDEŢI CĂ ESTE NEVOIE DE UN ASEMENEA SISTEM ŞI ÎN ROMÂNIA, ŞI DACĂ DA, SUNT ŞANSE SĂ FIE CONSIDERAT LEGAL?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.