Tehnologie: Numărul de înmatriculare care păcăleşte radarul

Autor: Adrian Mihălţianu 19 oct. 2012 Știri auto
Tehnologie: Numărul de înmatriculare care păcăleşte radarul

Inovaţia vine din Statele Unite ale Americii şi a fost creată de Jonathan Dandrow, proaspăt absolvent al Xavier University. Conceptul constă într-o ramă digitală pentru numărul de înmatriculare care face ca acesta să nu poată fi fotografiat de camerele din trafic sau de cele adiacente radarelor poliţiei.

Modul de funcţionare al sistemului noPhoto este următorul: în momentul în care camerele din trafic se declanşează pentru a fotografia plăcuţa de înmatriculare, bliţul produs de aceasta este detectat şi analizat de un senzor amplasat în partea de superioară a ramei. Pasul următor constă în declanşarea unui bliţ cu ajutorul a două becuri cu xenon amplasate în părţile laterale ale ramei care îmbracă numărul de înmatriculare.

Din moment ce camera din trafic nu poate anticipa plusul de lumină adus de sistemul noPhoto, toate setările automate ale acesteia devin incorecte, fapt care duce la supra-expunere. Astfel, pe fotografia numărului de înmatriculare nu va apărea decât o pată de lumină, şoferii scăpând astfel de indentificare vehiculului şi implicit de amendă.

Creatorul acestei tehnologii spune că nu a creat sistemul pentru ca oamenii să poate circula neregulamentar, ci pentru a stopa situaţiile în care municipalitatea ia pe nedrept banii conducătorilor auto, situaţii pe care acesta le consideră incorecte şi neconstituţionale. În plus, în viziunea lui Jonathan Dandrow, sistemul este perfect legal pentru că nu foloseşte mijloace fizice de obstrucţionare a numărului de înmatriculare.

CREDEŢI CĂ ESTE NEVOIE DE UN ASEMENEA SISTEM ŞI ÎN ROMÂNIA, ŞI DACĂ DA, SUNT ŞANSE SĂ FIE CONSIDERAT LEGAL?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide