Tehnologie pentru viteză: turbocompresorul creat la imprimanta 3D

Pentru a obţine performanţele incredibile cu care se laudă, hipermaşina Koenigsegg One:1 foloseşte câteva trucuri foarte bine gândite. Trucuri precum imprimarea 3D a turbocompresorului. Detalii în continuare.

Tehnologie pentru viteză: turbocompresorul creat la imprimanta 3D Tehnologie pentru viteză: turbocompresorul creat la imprimanta 3D

După ce a lăsat pasionaţii auto cu gura căscată la prezentarea jantelor din fibră de carbon, Christian von Koenigsegg, fondatorul şi şeful mărcii auto care îi poartă numele, a scos la iveală faptul că noua mândrie a sa – nebunia numită One:1 – are la bază o tehnologie inovatoare de fabricaţie.

Aşa arată maşina care poate atinge, cel puţin teoretic, nu mai puţin de 440 km/h

Mai exact, turbocompresorul hipermaşinii cu un raport de putere la greutate de 1:1 este creat cu o imprimantă 3D. Dar nu numai învelişul metalic, ci şi măruntaiele care fac ca totul să se mişte mai repede, precum şi filetele pentru şuruburi. Astfel, atunci când turbocompresorul ajunge la fabrică, cei din atelier nu mai trebuie să asambleze aproape nimic la el, ci pot să îl ataşeze pur şi simplu la motor.

Pe lângă turbocompresor, ţeava de eşapament a noului Koenigsegg One:1 este făcută din titan, tot cu ajutorul unei imprimante 3D.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.