Tehnologie viitoare

În curând fiecare posesor de maşină va putea să schimbe culoarea exterioară a modelului său la atingerea unui singur buton.

Tehnologie viitoare Tehnologie viitoare
Tehnologia ce stă la bază unei asemenea "dotări", chiar dacă părea de domeniul SF-ului până acum câţiva ani, va fi implementată în următorii ani de foarte mulţi producători. Aceasta constă într-un curent electric ce traversează un polimer special aplicat pe maşină înainte de vopsire. Acest polimer conţine particule de oxid de fier şi la aplicarea unui curent electric spaţiul dintre aceste este ajustat afectând nivelul de reflexie al luminii şi implicit culoarea maşinii.

Dar în momentul în care acel curent electric nu mai străbate polemerii speciali, maşina revine la culoarea iniţială de alb, făcând-o mai greu de detectat de exemplu în parcarea de la supermarket. Primele aplicaţii practice ale tehnologiei se aşteaptă a debuta pe piaţă din 2010, când Nissan va termina de dezvoltat o vopsea ce se repară singură. Rămâne de văzut în ce măsură vor accepta oficialităţile o vopsea ce îi permite posesorului să dea maşinii sale ce culoare doreşte.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.