Telluride, cel mai mare SUV Kia, are 8 locuri şi motor de 291 CP – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 15 ian. 2019 Știri auto

SUV-ul Telluride este cel mai nou model Kia. Gândit în America, proiectat la centrul de design din California şi construit în Georgia, Telluride este cel mai mare automobil Kia produs vreodată. SUV-ul nu va fi disponibil în Europa.

Oferă locuri pentru opt ocupanţi şi un motor puternic de 3.8 litri, V6 de 291 CP, disponibil cu tracţiune integrală. 

Telluride este primul automobil Kia proiectat special pentru piaţa din SUA şi este un produs al Centrului de Design Kia din Irvine, California.

Telluride a fost proiectat pentru a fi capabil în diferite condiţii de rulare. Printre numeroşii factori care contribuie la ţinuta de drum şi performanţă este şi motorul LAMBDA II în ciclu Atkinson, de 3.8 litri, V6 GDI, care produce 291 CP la 6.000 rpm şi oferă un cuplu de 355 Nm la 5.200 rpm, transmisie automată cu opt trepte, suspensia independentă pentru fiecare roată şi un şasiu puternic din oţel. 

Sistemul de tracţiune integrală activă, ”on-demand” oferă o performanţă îmbunătăţită a condusului prin distribuirea activă a cuplului între roţile din faţă şi spate, în funcţie de condiţiile de rulare şi de comenzile şoferului. Sistemul utilizează cuplarea electro-hidraulică, redistribuind în mod constant cantitatea de putere transferată pe roţile din faţă şi din spate. În timpul condusului normal, alimentarea este distribuită în funcţie de modul de rulare selectat.

Modurile „Eco” şi „Smart” oferă o putere de 100% pe roţile din faţă. Modurile „Comfort” şi „Snow” oferă o putere de 80% pe roţile din faţă şi 20% în spate. Modul Sport împarte puterea 65-35% între faţă şi spate. Modul „Blocare” oferă putere egală tuturor celor patru roţi.

Telluride este dotat cu tehnologii avansate de ultimă generaţie din industria auto, ce includ tehnologia „Kia Drive Wise”, completată de sistemul avansat de asistenţă a şoferului şi o listă lungă de dotări standard şi opţionale, cele mai importante fiind display-ul cu touchscreen de 10.25 inch cu cameră pentru marşarier şi pachet de ghidare, Apple CarPlay şi Android Auto, şase porturi de încărcare USB – două pentru fiecare rând. 

Sistemele de siguranţă includ senzori de asistere a evitării coliziunii frontale (FCW), detectarea pietonilor (FCA), asistenţă la faza lungă (HBA), sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDW) precum, sistem de păstrare a benzii de rulare (LKA), Smart Cruise Control cu sistemul Stop & Go şi Highway Driving Assist (HDA) care oloseşte un radar şi sistemul LiDAR (Light Detection and Ranging Radar) pentru a detecta liniile de marcare astfel încât automobilul să poată controla direcţia, acceleraţia şi frânarea în mod automat pentru a ajusta distanţa faţă de automobilul din faţă. 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide