Termenul în care se pot achita amenzile la jumătate s-a extins

De astăzi, amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ.

Termenul în care se pot achita amenzile la jumătate s-a extins Termenul în care se pot achita amenzile la jumătate s-a extins

MAI (Ministerul Administraţiei şi Internelor) a anunţat pe Facebook că toate amenzile vor putea fi achitate la jumătate în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore, cum este în prezent.

„De astăzi, amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore). Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei”, a anunţat MAI.

O altă modificare care intră de azi (24 august) în vigoare se referă la plata amenzii la agentul constatator. „Tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist... eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!”.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.