Teroare în trafic: 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi!

Un sondaj al Poliţiei arată că mai mult 70% dintre şoferi au fost agresaţi cel puţin o dată în trafic. Amenzile sunt rare pentru că agresorii pot fi sancţionaţi doar dacă sunt prinşi asupra faptului.

Teroare în trafic: 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi! Teroare în trafic: 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi!

Un sondaj al Poliţiei arată că mai mult de 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi măcar o dată. În plus, peste jumătate dintre aceştia pornesc cu teamă la drum. Amenzile se dau rar, pentru că agresorii pot fi sancţionaţi doar dacă sunt prinşi în fapt. Un proiect de lege care prevede suspendarea permisului pentru 3 luni pentru agresiuni în trafic stă blocat de anul trecut la Senat.

Tipologia şoferului agresiv este descrisă într-un studiu realizat de autorităţi. De cele mai multe ori, este vorba de un bărbat între 18 si 25 de ani. De regulă, agresorul conduce o maşină puternică.

Astfel de încălcări ale Codului rutier sunt rar sancţionate, pentru că şoferii necivilizaţi pot fi amendaţi doar dacă sunt surprinşi de un poliţist.

Au existat de-a lungul timpului o serie de propuneri de modificare a Codului rutier, în sensul în care celor care se comportă agresiv în trafic, în afară de contravenţie, să li se suspende permisul de conducere pe o perioadă de timp.

În prezent, cei care se manifestă agresiv în trafic riscă sancţiuni de maximum 20 de puncte amendă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.