Teroare în trafic: 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi!

Autor: Cristian Agatie 26 sept. 2019 Știri auto
Teroare în trafic: 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi!

Un sondaj al Poliţiei arată că mai mult de 70% dintre şoferii bucureşteni spun că au fost agresaţi măcar o dată. În plus, peste jumătate dintre aceştia pornesc cu teamă la drum. Amenzile se dau rar, pentru că agresorii pot fi sancţionaţi doar dacă sunt prinşi în fapt. Un proiect de lege care prevede suspendarea permisului pentru 3 luni pentru agresiuni în trafic stă blocat de anul trecut la Senat.

Tipologia şoferului agresiv este descrisă într-un studiu realizat de autorităţi. De cele mai multe ori, este vorba de un bărbat între 18 si 25 de ani. De regulă, agresorul conduce o maşină puternică.

Astfel de încălcări ale Codului rutier sunt rar sancţionate, pentru că şoferii necivilizaţi pot fi amendaţi doar dacă sunt surprinşi de un poliţist.

Au existat de-a lungul timpului o serie de propuneri de modificare a Codului rutier, în sensul în care celor care se comportă agresiv în trafic, în afară de contravenţie, să li se suspende permisul de conducere pe o perioadă de timp.

În prezent, cei care se manifestă agresiv în trafic riscă sancţiuni de maximum 20 de puncte amendă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide