Terrafugia Transition, maşina zburătoare

Dacă te-ai săturat de blocajele din trafic, de cozile de la semafor sau de drumurile proaste, ai acum o noua soluţie: Terrafugia Transition

Cu toate că trăim într-o epocă în care lucrurile se derulează cu o viteză ameţitoare, numărul tot mai mare de autoturisme a dus la un trafic din ce în ce mai aglomerat care ne face de multe ori să ne mişcăm cu viteza melcului în maşinile noastre.

Astfel, compania americană Terrafugia s-a gândit să inventeze ca soluţie pentru traficului aglomerat conceptul numit Terrafugia Transition un vehicul capabil să zboare cu o viteză maximă de 185 km/h (115 mph) şi să meargă pe şosea cu o viteză de 105 km/h (65mph).

Acesta are 2 locuri, 4 roţi şi aripi care se extind şi se restrâng pentru a putea fi folosit fie ca avion, fie ca maşină. În plus, dispune de o paraşută care, după cum afirmă producătorul, îi permite o aterizare în deplină siguranţă.

Chiar dacă prototipul Terrafugia Transition a împlinit deja 6 ani de la prima apariţie, acesta a efectuat primul său zbor, abia luna trecută pe 23 martie, pe aeroportul Plattsburg din New York, atunci când a reuşit să zboare timp de 8 minute la o altitudine de 420 de metri.

O diferenţă considerabilă faţă de un avion comercial care poate zbura câteva ore la zeci de mii de metri. Cu toate astea, producătorul susţine că Transition are o autonomie de zbor de 787 km (490 de mile).

Pentru cei pe care îi încântă ideea deţinerii unei astfel de invenţii, îi informam că pentru o putea conduce este necesară o licenţă de pilot, cel puţin 20 de ore de zbor la activ, dar mai ales..... 279.000 de dolari disponibili în cont. În plus, trebuie precizat faptul că vehicului nu se poate ridica în aer cu o greutate mai mare de 130 de kg la bord.

Conceptul Terrafugia Transition,ce poate fi admirat la Salonul Auto de la New York 2012, reprezintă o viziune interesantă asupra viitorului, însă numai timpul ne va spune dacă acesta va fi un succes comercial sau va rămâne doar la stadiul de simplă fantezie inginerească.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.