Tesla a primit apobare pentru a deschide prima fabrică din afara SUA

Autor: Marius Vișan 21 oct. 2019 Știri auto
Tesla a primit apobare pentru a deschide prima fabrică din afara SUA

Compania americană Tesla a fost adăugată pe lista producătorilor auto aprobaţi de Ministerul Industriei din China. Astfel grupul american obţine certificatul necesar pentru a începe producţia în Asia, scrie Ziarul Financiar.

„Testa a obţinut undă verde pentru producţia în China”, a spus Yale Zhang, şeful firmei de consultanţă Automotive Foresight din Shanghai.

Tesla a semnat în 2018 un acord cu autorităţile chineze pentru construcţia unei fabrici la Shanghai, numită „Gigafactory”, fiind şi prima unitate a producătorului situată în afara SUA. Aici ar urma să fie produse 500.000 de vehicule pe an, după finalizarea construcţiei, prevăzută în 2020.

Elon Musk, a estimat că uzina va costa aproximativ două miliarde de dolari, iar proiectul va fi finanţat prin obligaţiuni locale.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide