Tesla ar putea colabora cu Mercedes-Benz pentru un model Sprinter electric

Autor: Marius Vișan 20 nov. 2018 Știri auto

Elon Musk a declarat într-o postare pe Twitter că Tesla şi Daimler ar putea colabora pentru o versiune electrică a utilitarei Sprinter, scrie electrek.co. Această nu ar fi o idee nouă, deoarece Daimler şi Tesla au colaborat în trecut.

Tesla a furnizat motoarele electrice pentru primele generaţii de automobile electrice smart şi Mercedes-Benz B-Class.

Dar acesta a fost momentul în care Daimler era de fapt acţionar Tesla. În 2009, Daimler a investit 50 de milioane de dolari pentru aproximativ 9% din acţiunile companiei Tesla.

Investiţia a venit în contextul crizei financiare, care a lovit destul de greu producătorii de automobile, iar Musk a recunoscut ulterior că Tesla nu ar fi supravieţuit fără această susţinere. 

Acesta s-a încheiat în 2014, când Daimler a oprit contractul cu Tesla şi a ajuns să vândă acţiunile cu 780 de milioane de dolari – un profit consistent pentru o investiţie iniţială de 50 de milioane de dolari.

Aşadar cele două companii ar putea fi din nou partenere, după ce Musk a spus că va face o propunere celor de la Mercedes-Benz pentru a produce o versiune electrică a lui Sprinter.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide