Tesla ar putea colabora cu Mercedes-Benz pentru un model Sprinter electric

Tesla ar putea colabora cu Mercedes-Benz pentru un model Sprinter electric Tesla ar putea colabora cu Mercedes-Benz pentru un model Sprinter electric

Elon Musk a declarat într-o postare pe Twitter că Tesla şi Daimler ar putea colabora pentru o versiune electrică a utilitarei Sprinter, scrie electrek.co. Această nu ar fi o idee nouă, deoarece Daimler şi Tesla au colaborat în trecut.

Tesla a furnizat motoarele electrice pentru primele generaţii de automobile electrice smart şi Mercedes-Benz B-Class.

Dar acesta a fost momentul în care Daimler era de fapt acţionar Tesla. În 2009, Daimler a investit 50 de milioane de dolari pentru aproximativ 9% din acţiunile companiei Tesla.

Investiţia a venit în contextul crizei financiare, care a lovit destul de greu producătorii de automobile, iar Musk a recunoscut ulterior că Tesla nu ar fi supravieţuit fără această susţinere. 

Acesta s-a încheiat în 2014, când Daimler a oprit contractul cu Tesla şi a ajuns să vândă acţiunile cu 780 de milioane de dolari - un profit consistent pentru o investiţie iniţială de 50 de milioane de dolari.

Aşadar cele două companii ar putea fi din nou partenere, după ce Musk a spus că va face o propunere celor de la Mercedes-Benz pentru a produce o versiune electrică a lui Sprinter.

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.