Tesla Model S „Plaid” spulberă recordul deţinut pe Nürburgring de Porsche Taycan

S-a declanşat cursa înarmărilor pe Nürburgring între producătorii de maşini electrice, iar Tesla se pare că a spulberat recordul stabilit cu o săptămână în urmă de Porsche Taycan pe bucla de nord, care şi-a câştigat renumele de „Iadul verde”.

Tesla Model S „Plaid” spulberă recordul deţinut pe Nürburgring de Porsche Taycan Tesla Model S „Plaid” spulberă recordul deţinut pe Nürburgring de Porsche Taycan

După lansare lui Porsche Taycan, Elon Musk, celebrul patron al Tesla, pare să se fi lansat într-o misiune de a demonstra că maşinile Tesla rămân cele mai performante modele electrice produse la ora actuală. Săptămâna trecută, după ce Porsche a stabilit recordul pentru cea mai rapidă maşină electrică pe Nordschleife, Musk a declarat că Tesla va aduce Model S pe circuitul la Nürburgring.

Câteva zile mai târziu, americanii au anunţat o versiune „Plaid” (un termen care face referire la steagul în carouri care marchează finalul unei curse) a lui Model S cu trei motoare electrice şi un nou tren de rulare. De asemenea, Tesla a anunţat şi o versiune cu 7 locuri a lui Model S testată pe Nürburgring, lăsând să se înţeleagă că Tesla testează noi variante ale lui Model S, fără să pară că vânează recordul stabiolit de Porsche.

Portivit publicaţiei germane Auto Motor und Sport, Tesla a implicat în acest demers mai mulţi piloţi cu experienţă pe Nürburgring, printre care germanul Thomas Mutsch şi suedezii Andreas Simonse şi Carl Rydquist. Un redactor AMS prezent la faţa locului a declarat că Mutsch a înregistrat un timp pe Nordschleife de 7:23 minute, cu 19 de secunde mai bun decât cel obţinut de Porsche Taycan. 

Timpul obţinmut de Teslanu este oficial, ci înregistrat manual cu un cronometru obişnuit, dar diferenţa de 19 de secunde eset greu de ignorat, în special de către cei de la Porsche. Tesla ar putea încerca însă în perioada următoare să stabilească un record oficial, chiar dacă acesta ar putea fi contestat pe motiv că a fost obţinut cu o maşină modifcată şi nu cu una de serie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.