Tesla Model X se anunţă ca fiind cel mai rapid SUV de serie din lume

Un SUV cu şapte locuri care să accelereze la fel de repede ca un Lamborghini Huracán? Isteria electrică merge mai departe.

Tesla Model X se anunţă ca fiind cel mai rapid SUV de serie din lume Tesla Model X se anunţă ca fiind cel mai rapid SUV de serie din lume

Au trecut cam trei ani de când am văzut primele schiţe cu Tesla Model X, un SUV electric, cu şapte locuri, care va avea cam acelaşi impact în universul motoarelor termice pe care l-a avut şi limuzina Model S. Adică imens. 

Deocamdată, totul este în stadiul de zvon, însă unul fezabil. Familistul electric de la Tesla se va folosi de cei 262 de cai-putere de pe puntea faţă şi de cei 510 de pe roţile din spate pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde, în modul Ludicrous.

Altfel, în regim „normal”, sprintul 0-100 km/h s-ar desfăşura în 3,8 secunde, viteza maximă a lui Model X fiind de 250 km/h. Consumul electric se anunţă de 386 km cu un plin de baterie.

Şi da, va avea şi „uşile şoim” în versiunea de producţie de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.