Tesla Roadster primeşte îmbunătăţiri care cresc autonomia la peste 600 km

În cazul în care ai uitat, compania americană Tesla produce, pe lângă berlina premium Model S, şi decapotabila Roadster. De fapt, Tesla Roadster a fost şi este primul model al mărcii înfiinţate de Elon Musk, iar acum, la şase ani de la lansare, decapotabila electrică primeşte o serie de îmbunătăţiri care pot creşte autonomia la peste 600 km. Avem detalii mai jos.

Tesla Roadster primeşte îmbunătăţiri care cresc autonomia la peste 600 km Tesla Roadster primeşte îmbunătăţiri care cresc autonomia la peste 600 km

Tesla Roadster este primul model al producătorului american condus de Elon Musk. Lansat în 2008, Roadster a pus Tesla pe harta mărcilor auto mondiale, chiar dacă unele verdicte date de jurnalişti (pont: Jeremy Clarkson) nu au fost tocmai favorabile.

Ei bine, acum - la şase ani de la lansare, Tesla Motors a anunţat un nou pachet de îmbunătăţiri pentru modelul 100% electric Roadster care ridică autonomia la peste 600 km. Denumit Roadster 3.0 (doar suntem în era tehnologiei, nu?), kitul va putea fi aplicat la orice exemplar vândut până acum şi constă într-un nou set de baterii, un nou set de baterii şi un kit aerodinamic suplimentar.

Noile baterii stochează cu 31% mai multă energie decât unităţile montate în 2008, potrivit blogului oficial, în vreme ce anvelopele moderne scad rezistenţa la înaintare cu aproximativ 20% faţă de cauciucurile montate prima dată. Totodată, kitul aerodinamic scade coeficientul aerodinamic de la 0,36 la 0,31. 

Una peste alta, americanii estimează că toate aceste îmbunătăţiri duc la creştere a autonomiei cu 40-50%, ceea ce s-ar traduce în aproximativ 643 km în condiţii ideale. Potrivit anunţului de pe blog, Tesla Roadster 3.0 va fi pus la treabă într-un test în lumea reală, în care va parcurge distanţa de 613 km dintre San Francisco şi Los Angeles în primele săptămâni ale lui 2015.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.