TEST Autocar: poţi merge cu un BMW i3 prin oraş fără să foloseşti frâna? VIDEO

Britanicii de la Autocar au făcut un test inedit: au vrut să vadă dacă este posibil să parcurgă un traseu urban, prin Londra, fără să folosească frâna de serviciu, bazându-se doar pe sistemul de recuperare a energiei de la BMW. Să vedem, au reuşit?

TEST Autocar: poţi merge cu un BMW i3 prin oraş fără să foloseşti frâna? VIDEO TEST Autocar: poţi merge cu un BMW i3 prin oraş fără să foloseşti frâna? VIDEO

Sistemul de recuperare a energiei de la BMW i3 are neplăcutul obicei să încetinească puternic maşina atunci când ridici piciorul de pe pedala de acceleraţie, similar unei frâne de motor zdravene. Sistemul cere puţină obişnuinţă, dar îţi poate fi de folos în ambuteiaje, acolo unde practic nu mai eşti nevoit să foloseşti frâna de picior decât în rare ocazii. Totuşi, nu este în stare să oprească de tot maşina, astfel încât aceasta va continua să înainteze, chiar dacă cu o viteză foarte mică.

Exact acesta este motivul pentru care cei de la Autocar au dorit să vadă dacă pot traversa Londra fără să folosească deloc frâna de serviciu, ci doar sistemul de recuperare a energiei de pe i3. Ce credeţi, au reuşit?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.