Test comparativ ADAC: sistemele de asistenţă la frânarea de urgenţă

ADAC a realizat un test comparativ între sistemele de asistenţă la frânarea de urgenţă a modelelor Volvo V60, Audi A7, Mercedes-Benz CLS, BMW 530, VW Passat şi Infiniti M37. Vezi în text cine a ieşit câştigător!

Sistemele de asistenţă la frânarea de urgenţă de la Volvo Car Corporation pot salva vieţi. Dovadă a acestui lucru este şi testul comparativ realizat de cunoscutul organism german, ADAC, care pentru prima dată testează sistemele de asistenţă la frânarea de urgenţă ale modelelor VW Passat, BMW 530, Audi A7, Volvo V60, Mercedes-Benz CLS şi Infiniti M37. Acestea au fost supuse unor situaţii diferite de coliziune, din care s-au constatat diferenţe clare la modul în care acestea răspund. Sistemul de pe Volvo V60 a fost singurul care a primit calificativul "foarte bine", fiind, astfel, şi câştigătorul testului comparativ.

Volvo Car Corporation oferă diferite sisteme de asistenţă la frânarea de urgenţă pentru modelele sale. Sistemul "City Safety" este dotarea standard pe şase modele Volvo, în timp ce "Collision Warning" cu autofrânare completă şi sistemul de detectare a pietonilor, "Pedestrian Detection", este disponibil ca opţiune. Ambele sisteme disponibile pe Volvo V60 au fost clasificate ca fiind foarte bune în testul ADAC.

La acest test, modelele participante au fost supuse unor diferite scenarii de trafic: coliziune cu un vehicul care se deplasează cu o viteză redusă, coliziune cu un vehicul care frânează, coliziune cu un vehicul care staţionează la un semafor şi coliziune cu un vehicul staţionat. În toate aceste scenarii, sistemele Volvo au dus la rezultate foarte bune, V60 reuşind să evite, în mod automat, coliziunea, prin decelerare sau prin reducerea masivă a vitezei.

Explicarea motivelor pentru rezultatul testului sună cam aşa: "Sistemul de frânare de urgenţă al lui Volvo V60 reduce substanţial viteza şi, prin urmare, energia de impact împotriva unui vehicul în staţionare, în cazul în care conducătorul auto nu reuşeşte să răspundă în timp - accidentul se dovedeşte a fi minor. Cineva care conduce în traficul urban poate aşadar să evite, în mare măsură, o coliziune…".

Vezi în clipul VIDEO testul comparativ ADAC!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.