Teste cu Jaguar F-Type şi L39 pentru recordul de viteză la sol [VIDEO]

Coupéul britanic a contribuit la testarea sistemului de comunicaţii pentru Bloodhound SSC, maşinăria care vrea să devină cea mai rapidă de pe Terra.

Teste cu Jaguar F-Type şi L39 pentru recordul de viteză la sol [VIDEO] Teste cu Jaguar F-Type şi L39 pentru recordul de viteză la sol [VIDEO]

La mai bine de 110 ani de la depăşirea barierei de 100 de mile pe oră la sol, omenirea se pregăteşte să adauge încă un zero cifrei. Bloodhound SSC continuă dezvoltarea în vederea atingerea vitezei de 1.000 de mile pe oră (1.600 km/h). În toamna acestui an, apoi încă odată în 2016, inginerii din spatele creaţiei Bloodhound vor să stabilească, un nou etalon pentru viteza la sol. 

Şi, aşa cum este şi de aşteptat în cazul unei încercări de aşa magnitudine, totul trebuie să funcţioneze perfect. Recent, echipa Bloodhound s-a deplasat într-o zonă deşertică din Africa de Sud pentru a testa sistemul de comunicaţii pe care îl va folosi racheta-pe-roţi SSC. O să presupunem că elementul comunicare este destul de important în cazul acesta, având în vedere că habitaclul lui Bloodhound arată ca o cutie plină de butoane şi lumini.

În cadrul testului, frumosul coupé britanic şi-a dat întâlnire cu o aeronavă J39, la o viteză de 1.046 de kilometri. Povestea completă, împreună cu câteva cadre absolut senzaţionale, vei găsi în clipul de mai jos. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.