Teste de siguranţă ADAC: scaune pentru copii

Atunci când vine vorba de siguranţa copiilor la bordul maşinilor, scaunele special create sunt elementele cheie în ceea ce priveşte securitatea acestora. ADAC a testat şi comparat, gradul de siguranţă a 33 de modele de scaune de copii. Iată concluzile la care au ajuns specialiştii ADAC.

Teste de siguranţă ADAC: scaune pentru copii Teste de siguranţă ADAC: scaune pentru copii

Când vorbim despre siguranţa copiilor nu ar trebui să existe nici un compromis. Cei de la ADAC au testat 33 de scaune de copii, aceastea fiind verificate din mai multe puncte de vedere, şi anume: siguranţă, ergonomie, manevrare, contaminare/murdărire şi curăţare. Este important de menţionat faptul că au fost testate scaune din catogoriile de kilograme 0-18 şi 9-36, adică din clasele I, II şi III.

Concluziile testelor au fost foarte interesante: cinci modele au fost catalogate ca proaste, 17 bune, 10 satisfăcător şi unul nesatisfăcător. Pe de altă parte, mai reiese că nu neaparat un scaun scump este unu sigur. Două dintre modelele catalogate ca proaste fac parte din categoria 0-18 kilograme şi au foat mai scumpe cu 209 euro decât media clasei. În categoria de greutate 9-36 kg a existat un model etichetat prost şi care a fost cu 269 de euro mai scump, în plus acesta nu a oferit suficient suport copilului în caz de accident frontal. Celelalte două scaune proaste au avut probleme în ceea ce priveşte centurile de siguranţă şi sistemul de prindere.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.