Thunder Power, rivalul taiwanez al lui Model S, a fost la Frankfurt

Chestia asta cu maşinile electrice este pe val şi toată lumea încearcă să-şi creeze propria configuraţie ideală. Ca de exemplu, Thunder Power.

Thunder Power, rivalul taiwanez al lui Model S, a fost la Frankfurt Thunder Power, rivalul taiwanez al lui Model S, a fost la Frankfurt

Îţi vine să crezi sau nu, maşina pe care o vezi în pozele de mai sus a ajuns şi la Frankfurt 2015 - ca să înţelegi cât de serioşi sunt creatorii ei în privinţa aducerii în producţie de serie. Thunder Power este un mic producător taiwanez, al cărui cel mai recent produs este un rival pentru atotputernicul vehicul electric Tesla Model S. Thunder Power şi-a propus să-şi lanseze modelul electric în 2017 în Europa (urmată de China şi Statele Unite în 2018).

Pachetul de baterii care animă electrica taiwaneză care 125 kWh şi va fi disponibil în două versiuni. Entry-levelul va avea 312 cai-putere, iar versiunea mai puternică (vârful de gamă chiar) va livra 434 de cai-putere. Nu se menţionează dacă puterea va fi administrată tuturor roţilor sau dacă doar puntea spate va fi motrică. Însă s-a specificat că, în versiunea cea mai puternică a sa, modelul electric poate atinge 0-100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi o viteză de 250 km/h.

Dar, desigur, la limuzinele electrice nu doar partea de performanţă este de interes, ci şi partea de autonomie. Thunder Power promite până la 650 de kilometri cu un singur plin al bateriei şi un sistem de încărcare rapidă prin care poţi să-ţi încarci energie pentru 300 de kilometri, în doar 30 de minute. 

Nimic din toate acestea nu sună incredibil (adică, da, s-ar putea face), însă apoi dai peste imaginile de la interior. Şi începi să te îndoieşti serios...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.