Timpul pe Nurburgring al lui BMW M3 GTS

BMW M3 GTS a fost neoficial numit noul M3 CSL, dar modelul apărut la începutul anilor 2000 se ţine foarte bine şi M3 GTS nu a reuşit să îmbunătăţească prea mult timpul pe Nurburgring.

Timpul pe Nurburgring al lui BMW M3 GTS Timpul pe Nurburgring al lui BMW M3 GTS

BMW M3 GTS este versiunea supremă a actualei generaţii M3, dar se pare că raportat la alte versiuni supreme din alte timpuri nu este chiar aşa de impresionantă. Evident termenul de comparaţie cel este M3 CSL, un bolid serie limitată apărut în 2003. Ambele versiuni mizează pe greutate redusă şi pe un plus de putere în jurul a 20 CP.

Proba de foc a fost circuitul Nurburgring, iar cei care au făcut testele sunt cei de la Sport Auto. Astfel BMW M3 GTS a reuşit să parcurgă "infernul verde" în 7 minute şi 48 de secunde. Acest timp este cu 2 secunde mai slab decât al unui Lamborghini Gallardo Superleggera, respectiv cu o secundă faţă de Ferrari 599 GTB Fiorano, conform m3post.com

Raportat însă la barometrul propriu, timpul lui GTS nu pare deloc impresionant, fiind cu doar 2 secunde mai bun decât cel al lui BMW M3 CSL obţinut tocmai în 2003. Atunci într-un test tot marca Sport Auto, cu pilotul Horst von Saurma la volan, CSL a uimit pe toată lumea parcurgând în 7 minute şi 50 de secunde Ring-ul. M3 CSL are 360 CP şi cântăreşte 1.385 kg, în timp ce GTS dezvoltă 444 CP la o masă de 1.465 kg, deci erau de aşteptat cifre mai bune. Faţă de un BMW M3 standard actuala generaţie, GTS a fost mai rapid cu 17 secunde, ceea ce este totuşi impresionant.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.