Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România

Am observat că firmele străine care construiesc în România...

Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România

Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România. Solul din ţara noastra este altfel decât în ţările din care provin firmele de construcţii, a afirmat Şeful CNAIR, Ştefan Ioniţă, scrie Digi24.

Conform acestuia, firmele din străinătate care vin să realizeze autostrăzi în România au experienţă în procedurile de achiziţie publică, dar nu sunt obişnuite cu solul românesc. 

„Am observat că firmele străine care construiesc în România, deşi au experienţă în achiziţii publice, au probleme când trebuie să lucreze efectiv pe specificul solului din România”, a explicat Ştefan Ioniţă. Directorul general al CNAIR a precizat că,  „este diferenţă între un sol arid cum este cel din Spania şi specificul solului românesc”.

Ironie voită sau realitate, cert este că referirile la sol pot privi numeroase proiecte de autostrăzi în care solul a luat-o la vale. Pe de altă parte aici ar mai putea fi vorba şi de utilizeazarea de materiale de proastă calitate sau apelearea la soluţii tehnice necorespunzătoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.