Hot  Titlul ”European Car of the Year 2012” este câştigat de Opel Ampera/Chevrolet Volt

Juriul Car of the Year şi-a desemnat câştigătorul marelui premiu Maşina Anului 2012: este vorba despre perechea Opel Ampera / Chevrolet Volt. Surpriză sau nu?

Din cele 35 de modele nominalizate la competiţia din acest an European Car of the Year 2012, au rămas în finală doar şapte: Citroen DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Opel Ampera / Chevrolet Volt, Range Rover Evoque, Toyota Yaris şi Volkswagen Up!.

Deşi Chevrolet Volt nu mai e o noutate, iar Opel Ampera a fost lansat încă de anul trecut pe principalele pieţe auto din Europa, iată că soluţia tehnică "motor electric + sistem range-extender" i-a convins pe jurnaliştii din juriu să îi acorde cel mai bun punctaj.

Pe locurile doi şi trei s-au clasat Volkswagen Up!, respectiv Ford Focus - iată mai jos punctajele obţinute de maşinile finaliste:

  1. Chevrolet Volt/Opel-Vauxhall Ampera - 330 p.
  2. VW Up! - 281 p.
  3. Ford Focus - 256 p.
  4. Range Rover Evoque - 186 p.
  5. Fiat Panda - 156 p.
  6. Citroën DS5 - 144 p.
  7. Toyota Yaris - 122 p.

Chevrolet Volt si Opel Ampera - European Car of the Year 2012 de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.