Titlul World Car of the Year 2013 este câştigat de Volkswagen Golf 7

Autor: Oraan Mărculescu 28 mart. 2013 Știri auto

Cei patru finalişti ai titlului World Car of the Year 2013 au fost desemnaţi, înainte de Salonul Auto de la New York, ca fiind Mercedes-Benz A-Class, Volkswagen Golf 7, Toyota GT86 şi Porsche Boxster/Cayman.

Cele mai mari şanse le avea VW Golf, care, iată, a şi câştigat până la urmă marele titlu. Care vine imediat după cel de Maşina Anului 2013 în Europa, câştigat recent, chiar cu ocazia deschiderii Salonului Auto Geneva 2013, la începutul lui martie.

Pentru marca Volkswagen, este a patra oară când câştigă premiul de Maşina Globală a Anului: în 2009 titlul a fost câştigat de VW Golf 6, în 2010 de VW Polo, iar în 2012 de VW Up!.

Despre Golf 7, juriul format din 66 de jurnalişti din 23 de ţări spune că ”este compacta cea mai apropiată de perfecţiune de până acum: potrivită ca dimensiuni, foarte spaţioasă, cu un nivel foarte bun al confortului şi spiritului practic.

Noul Golf mizează pe o evoluţie a designului în concordanţă cu trecerea de la o generaţie la alta, Golf 7 plusând cu o listă impresionantă de echipamente de siguranţă şi confort. Nu în ultimul rând, e o maşină foarte plăcut de condus”.

În cadrul competiţiei World Car of the Year, se mai decernează trei premii, care în 2013 au fost câştigate de următoarele modele:

  • World Performance  ar of the Year: Porsche Boxster/Cayman (al doilea an consecutiv pentru Porsche, care în 2012 a câştigat acest premiu cu Porsche 911)
  • World Car Design of the Year: Jaguar F-Type (s-a impus în faţa modelelor Aston Martin Vanquish şi Mazda6)
  • World Green Car: Tesla Model S (a câştigat în faţa lui Renault Zoe şi Volvo V60 Plug-in Hybrid)
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide