Toate cele 10 exemplare ale lui Bugatti Centodieci au fost cumpărate. Cât a costat supercarul?

Autor: Cristian Agatie 19 aug. 2019 Știri auto

Bugatti a dezvăluit vineri, la Monterey, cel mai puternic supercar al său. Cu o putere de 1.600 CP (cu 100 CP mai mult decât Chiron), Bugatti Centodieci este capabil să atingă 100 km/h cu plecare de pe loc în numai 2,4 secunde. Maşina se doreşte un omagiu adus modelului EB110, produs în anii între 1992 şi 1995, dar şi o încununare a istoriei mărcii franceze, care serbează anul acesta 110 ani de la înfiinţare.

Produs în numai 10 exemplare, Bugatti Centodieci are un preţ de 9 milioane de euro. Dacă La Voiture Noir, maşina de 17 milioane de euro produsă într-un singur exemplar de Bugatti, a fost configurată ca un grand tourer, Centodieci are ca unic scop în viaţă viteza. Motorizarea W16 de 8,0 litri  îi permite lui Centodieci să atingă 100 km/h în 2,4 secunde, 200 km/h în 6,1 secunde şi 300 km/h în 13,1 secunde. Ca şi în cazul fratelui Chiron, viteza maximă a lui Bugatti Centodieci este limitată electronic la 380 km/h.

Toate cele 10 unităţi ale lui Bugatti Centodieci care vor fi produse au fost deja vândute înainte de premiera de la Monetery. Ca de obicei în astfel de cazuri, identităţile cumpărătorilor nu au fost dezvăluite. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Bugatti La Voiture Noir, al cărei cumpărător a rămas anonim. Bugatti Centodieci va deveni, cu siguranţă, foarte căutată de colecţionari, având toate calităţile pentru a se înscrie într-un top al celor mai exclusiviste maşini produse vreodată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide