Toate cele 10 exemplare ale lui Bugatti Centodieci au fost cumpărate. Cât a costat supercarul?

Bugatti a prezentat săptămâna trecută, la Monterey (California) cel mai nou supercar al său, care va fi produs în numai 10 exemplare. Centodieci (110 în limba italiană) reprezintă un omagiu adus celebrei EB110, fără ca influenţele retro să fie vizibile la nivelul designului.

Toate cele 10 exemplare ale lui Bugatti Centodieci au fost cumpărate. Cât a costat supercarul? Toate cele 10 exemplare ale lui Bugatti Centodieci au fost cumpărate. Cât a costat supercarul?

Bugatti a dezvăluit vineri, la Monterey, cel mai puternic supercar al său. Cu o putere de 1.600 CP (cu 100 CP mai mult decât Chiron), Bugatti Centodieci este capabil să atingă 100 km/h cu plecare de pe loc în numai 2,4 secunde. Maşina se doreşte un omagiu adus modelului EB110, produs în anii între 1992 şi 1995, dar şi o încununare a istoriei mărcii franceze, care serbează anul acesta 110 ani de la înfiinţare.

Produs în numai 10 exemplare, Bugatti Centodieci are un preţ de 9 milioane de euro. Dacă La Voiture Noir, maşina de 17 milioane de euro produsă într-un singur exemplar de Bugatti, a fost configurată ca un grand tourer, Centodieci are ca unic scop în viaţă viteza. Motorizarea W16 de 8,0 litri  îi permite lui Centodieci să atingă 100 km/h în 2,4 secunde, 200 km/h în 6,1 secunde şi 300 km/h în 13,1 secunde. Ca şi în cazul fratelui Chiron, viteza maximă a lui Bugatti Centodieci este limitată electronic la 380 km/h.

Toate cele 10 unităţi ale lui Bugatti Centodieci care vor fi produse au fost deja vândute înainte de premiera de la Monetery. Ca de obicei în astfel de cazuri, identităţile cumpărătorilor nu au fost dezvăluite. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Bugatti La Voiture Noir, al cărei cumpărător a rămas anonim. Bugatti Centodieci va deveni, cu siguranţă, foarte căutată de colecţionari, având toate calităţile pentru a se înscrie într-un top al celor mai exclusiviste maşini produse vreodată.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.