TOP 10: cele mai aglomerate oraşe din Europa, conform TomTom

Autor: Oraan Mărculescu 24 oct. 2012 Știri auto

Deşi România face parte din Uniunea Europeană, ţara noastră nu se regăseşte pe harta celor de la TomTom, aşa încât datele privind cât de aglomerat este traficul în marile noastre oraşe nu sunt disponibile pentru Indexul de Congestie.

În 2012, cele mai aglomerate 10 oraşe europene sunt următoarele (click pe poză pentru mărire):

Specialiştii TomTom folosesc o metodologie simplă de măsurare a congestiei traficului: compară timpii de deplasare în perioadele fluide cu timpii din orele de vârf, diferenţa fiind exprimată într-un procent care reprezintă creşterea timpului.

După cum se observă, Istanbul este, de departe, cel mai aglomerat în timpul serii, având de asemenea şi cele mai aglomerate autostrăzi. În schimb, la orele dimineţii Varşovia stă cel mai prost, cu un procent la fel de mare ca în timpul serii.

Francezii şi italienii urmeză cu cele mai aglomerate oraşe, în timp ce germanii se pot ”lăuda” cu Stuttgart şi Hamburd ca fiind cele mai aglomerate oraşe. Dacă ne referim la ţări mai apropiate de noi, Cehia şi Ungaria, Praga şi Budapesta se află pe locurile 21 şi 22, cu procente generale reduse, de 26%, respectiv 25%.

Din păcate, şi în acest an capitala noastră lipseşte din acest top, dar suntem siguri că Bucureştiul ar ocupa o poziţie foarte sus în acest Index al Congestiei, fiind cunoscute problemele mari de inftrastructură şi lipsa de soluţii viabile pe termen scurt şi mediu.

PE CE POZIŢIE CREDEŢI CĂ S-AR PASA BUCUREŞTI ÎN TOPUL TOMTOM?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide