TOP 10 cele mai ecologice mărci auto în 2013 – Best Global Green Brands 2013

Autor: Oraan Mărculescu 15 oct. 2013 Știri auto
TOP 10 cele mai ecologice mărci auto în 2013 – Best Global Green Brands 2013

Compania de consultanţă Interbrands, care realizează şi topul celor mai valoroase branduri, s-a ocupat şi de imaginea ecologică a principalelor companii din lume, din care mai jos puteţi vedea care sunt cele mai ecologice mărci auto în 2013:

  1. Toyota
  2. Ford
  3. Honda
  4. Nissan
  5. Volkswagen
  6. BMW
  7. Mercedes-Benz
  8. Hyundai
  9. KIA

Pentru al treilea an consecutiv, producătorul japonez Toyota este considerat cel mai ecologic, acest titlu adăugându-se celui de cel mai valoros din 2013. Totuşi, faţă de anii precedenţi, distanţa dintre Toyota şi următorii clasaţi este mai mică, percepţia de brand ecologic datorându-se în cea mai mare măsură familiei de maşini hibride Prius, Toyota nefiind încă angajată serios în domeniul maşinilor strict electrice.

Un domeniu care i-a adus o creştere serioasă de imagine lui Nissan (datorită lui Leaf), producătorul japonez urcând 16 poziţii în clasament, cea mai bună evoluţie din acest top. Şi Ford a înregistrat un salt apreciabil, datorită motorizărilor EcoBoost (micul 1.0 EcoBoost a câştigat de două ori consecutiv premiul ”Motorul Anului”), dar şi graţie demarării vânzărilor pentru Focus Electric.

În privinţa rivalităţii dintre brandurile premium germane, BMW se situează înaintea celor de la Mercedes-Benz, însă bavarezii au o creştere de percepţie mai redusă decât producătorul din Stuttgart, care în ultimii ani a adoptat motorizări foarte eficiente pe maşinile Mercedes-Benz.

Foarte interesantă evoluţia foarte bună a coreenilor de la Hyundai şi KIA, care mizează pe motorizări mici şi economice, pe propulsia hibridă, dar şi pe combustibil alternativi, cum ar fi GPL-ul. Specialiştii de la Interbrdans consideră că, până la sfârşitul acestui an, date fiind planurile ambiţioase ale coreenilor, cele două mărci au şanse reale să ajungă chiar pe podiumul acestui top.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide