TOP 10 cele mai fiabile maşini europene

O firmă britanică de asigurări, Warranty Direct, a realizat un top al celor mai fiabile maşini din Europa, în urma unui studiu care a vizat contractele de garanţie încheiate şi problemele care au fost înregistrate la maşini. Iată care sunt rezultatele lor.

TOP 10 cele mai fiabile maşini europene TOP 10 cele mai fiabile maşini europene

Cei de la Warrany Direct sunt specializaţi în încheierea de contracte de garanţie pentru maşini, iar studiul lor se bazează pe analiza problemelor în service apărute la un număr de peste 20.000 de maşini, cu vechime între 3 şi 7 ani.

Nu este, totuşi, un studiu complet, deoarece vorbim doar despre constructori europeni, japonezii sau coreenii care au uzine în Europa nefiind luaţi în considerare. Iată care este TOP 10 al celor mai fiabile maşini europene, conform Waranty Direct.

1. Peugeot 207 (2006 - )

2. Fiat Panda (2004 - )

3. Peugeot 206 CC (2000 - 2007)

4. Volkswagen Polo (2005 - )

5. Renault Clio (2005 - )

6. Volkswagen Beetle (1999 - )

7 Smart Forfour (2004 - 2007)

8. Volvo S40 (2004 - )

9. Peugeot 107 (2005 - )

10. Mercedes SLK (1996 - 2004)

Din păcate, nu avem date despre criteriile luate în calcul sau modalitatea de realizare a acestui top. Se remarcă, însă, poziţionarea foarte bună a mărcii Peugeot, cu trei modele în acest top, dintre care citadina Peugeot 207 ocupă chiar prima poziţie, iar coupe-cabrioletul 206 CC ocupă, surprinzător, poziţia a treia, în spatele lui Fiat Panda.

Volkswagen apare în top cu două modele, Polo şi, din nou surprinzător, Beetle, în timp ce Renault are doar un singur reprezentant, Clio. În top mai apare Volvo, cu defunctul S40, smart, cu modelul dezvoltat împreună cu Mitsubishi, ForFour, precum şi Mercedes-Benz, dar nu cu un model la care v-aţi fi aşteptat, ci... cu prima generaţie a roadsterului SLK.

Pentru cei de la Peugeot este o veste bună, mai ales că, recent, Peugeot 3008 a fost desemnat "cel mai bun crossover de import din China".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.