TOP 10: cele mai profitabile modele din lume

Autor: Oraan Mărculescu 22 nov. 2011 Știri auto

Compania de analiză londoneză BernsteinResearch a realizat un studiu din care a rezultat un TOP 10 al celor mai profitabile modele produse după 1990. Principala concluzie a analistului-şef Max Warburton este că modelele din acest TOP 10 combină preţurile ridicate cu volumele mari de vânzări şi perioade lungi de producţie, care au însemnat amortizarea investiţiei pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce a dus şi la profituri mai mari.

Iată în continuare cele mai profitabile modele produse după 1990:

  1. Ford F series

  2. GM full-sized pickups

  3. Dodge Ram pickup

  4. Mercedes-Benz S-Class

  5. BMW Seria 5

  6. BMW Seria 3

  7. Mercedes-Benz E-Class

  8. Lexus RX

  9. Jeep Grand Cherokee

  10. Honda Accord

La care se mai adaugă Porsche 911 pe a 11-a poziţie şi Toyota Camry pe poziţia 12. Conform analiştilor, modelele americane de pe primele trei poziţii au generat, din 1990 încoace, un profit total estimat la 108 miliarde USD, mai mult decât al celorlalte modele din top împreună. Ford seria F a reuşit să aducă firmei americane un profit estimat la peste 50 de miliarde USD.

Germanii le pot mulţumi modelelor premium Mercedes-Benz şi BMW, ale căror vânzări şi renume au dus la profituri foarte mari, în timp ce japonezii se bazează pe berlinele şi SUV-urile de categorie medie pentru bunele profituri înregistrate, în principal datorită fiabilităţii acestora şi a unui foarte bun raport preţ/calitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide