TOP 10: cele mai profitabile modele din lume

Există modele care, în timp, au devenit adevărate ”vaci de muls” pentru producătorii auto. Iată aici un TOP 10 al maşinilor care le-au adus cele mai mari profituri constructorilor după 1990.

TOP 10: cele mai profitabile modele din lume TOP 10: cele mai profitabile modele din lume

Compania de analiză londoneză BernsteinResearch a realizat un studiu din care a rezultat un TOP 10 al celor mai profitabile modele produse după 1990. Principala concluzie a analistului-şef Max Warburton este că modelele din acest TOP 10 combină preţurile ridicate cu volumele mari de vânzări şi perioade lungi de producţie, care au însemnat amortizarea investiţiei pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce a dus şi la profituri mai mari.

Iată în continuare cele mai profitabile modele produse după 1990:

  1. Ford F series

  2. GM full-sized pickups

  3. Dodge Ram pickup

  4. Mercedes-Benz S-Class

  5. BMW Seria 5

  6. BMW Seria 3

  7. Mercedes-Benz E-Class

  8. Lexus RX

  9. Jeep Grand Cherokee

  10. Honda Accord

La care se mai adaugă Porsche 911 pe a 11-a poziţie şi Toyota Camry pe poziţia 12. Conform analiştilor, modelele americane de pe primele trei poziţii au generat, din 1990 încoace, un profit total estimat la 108 miliarde USD, mai mult decât al celorlalte modele din top împreună. Ford seria F a reuşit să aducă firmei americane un profit estimat la peste 50 de miliarde USD.

Germanii le pot mulţumi modelelor premium Mercedes-Benz şi BMW, ale căror vânzări şi renume au dus la profituri foarte mari, în timp ce japonezii se bazează pe berlinele şi SUV-urile de categorie medie pentru bunele profituri înregistrate, în principal datorită fiabilităţii acestora şi a unui foarte bun raport preţ/calitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.