Top 10 cele mai puternice mărci auto din lume

Interbrand realizează în fiecare an topul celor mai valoroase 100 mărci din lume, printre care şi cele mai puternice branduri auto. Citiţi în continuare care sunt primele zece mărci auto.

Top 10 cele mai puternice mărci auto din lume Top 10 cele mai puternice mărci auto din lume

Cele mai puternice mărci auto din lume nu sunt doar cele mai cunoscute ci şi cele mai valoroase. De aceea Interbrand realizează în fiecare an topul primelor 100 cele mai valoroase branduri din lume, printre care anul acesta se află nu mai puţin de 12 mărci auto. Dacă Toyota este cea mai puternică marcă auto începând cu 2004, când a depăşit Mercedes, valoarea mărcii Ford a scăzut din ce în ce mai mult în ultimii ani, ajungând pe locul 5.

Locul Marca Coeficient în mii mil. euro  
 1 Toyota 25.324 Toyota beneficiază de cel mai puternic brand auto, aflându-se la doar câteva locuri de cea mai puternică şi mai cunoscută marcă din lume, Coca-Cola.
2 Mercedes 19.022 Mercedes este în continuare cea mai puternică marcă de maşini de lux.
3 BMW 17.327 BMW a căpătat o imagine de brand mai puternică mai ales datorită motoarelor sale care şi-au căpătat un renume mondial.
4 Honda 14.190  
5 Ford 5.872 (-12%) Marca americană a avut cea mai drastică scădere din lumea auto.

Topul primelor 100 branduri din lume, lider mondial în ultimii opt ani fiind Coca-Cola, are o acurateţe cu atât mai mare cu cât Interbrand lucrează nu doar cu baza proprie de date în care este trecută evoluţia mărcilor în ultimii 20-30 de ani cât şi cu experţi financiari din întreaga lume.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.