TOP 10 Forbes 2012: cele mai mari companii auto din lume

Ca în fiecare an, specialiştii Forbes realizează un TOP 100 al celor mai mari companii din lume. În ce priveşte domeniul auto, iată care sunt cei mai mari 10 producători auto.

TOP 10 Forbes 2012: cele mai mari companii auto din lume TOP 10 Forbes 2012: cele mai mari companii auto din lume

Cunoscuta publicaţie Forbes a realizat şi în 2012 un TOP 100 al celor mai mari companii din lume, luând în calcul mai mulţi factori, de la vânzări şi profituri până la valoarea de piaţă şi anvergura business-ului. Cea mai mare companie în 2012 este Exxon Mobil, care ajunge pentru prima oară în fruntea acestui clasament, fiind urmată de JPMorgan Chase, General Electric, Royal Dutch Shell şi consorţiul chinez bancar ICBC.

Dar să vedem cum stau lucrurile în domeniul auto - iată TOP 10 companii auto (în paranteze poziţiile în topul general Forbes:

  1. Volkswagen (poz. 17)
  2. Toyota (poz. 25)
  3. Daimler (poz. 37)
  4. Ford (poz. 44)
  5. Honda (poz. 50)
  6. BMW (poz. 61)
  7. General Motors (poz. 63)
  8. Nissan (poz. 85)
  9. Mitsubishi (poz. 95)
  10. Hyundai (poz. 96)

Grupul Volkswagen a fost cel mai bine cotat grup auto în principal datorită vânzărilor din 2011, care au totalizat peste 220 de miliarde USD, în timp ce profitul s-a cifrat la 21,5 miliarde USD, spre deosebire de Toyota, care a obţinut un profit mai mic, deşi vânzările au fost mai mari cu 10 miliarde USD. Daimler îşi datorează poziţia şi diviziei de camioane şi utilitare, în timp ce Honda este propulsată de vânzările de motociclete şi generatoare, iar Mitsubishi de vânzările de utilaje şi electronice.

Totuşi, dacă ne referim la TOP 100 general, nici un producător auto nu reuşeşte să se claseze în primele zece poziţii, dominate autoritar de companiile petroliere - practic, în primele 12 poziţii regăsim 5 dintre cele mai mari companii petroliere din lume.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.