Top 10: mărcile auto cu cele mai fiabile motoare

Compania britanică de asigurări Warranty Direct a publicat o listă cu producătorii de maşini ai căror motoare au avut cele mai puţine probleme, dar şi o listă cu producătorii ai căror motoare au avut parte de cele mai multe probleme.

Top 10: mărcile auto cu cele mai fiabile motoare Top 10: mărcile auto cu cele mai fiabile motoare

Warranty Direct, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Marea Britanie, a publicat o listă cu companiile auto care au avut cele mai puţine probleme la motoare, dar şi o listă cu producătorii ai căror motoare au avut parte de cele mai multe probleme.

Warranty Direct are în jur de 50.000 de clienţi în Marea Britanie şi este aceeaşi companie care a publicat listele cu cele mai fiabile şi cele mai problematice maşini la mâna a doua.

Deşi britanicii nu detaliază problemele care apărut la motoare sau anii în care au fost construite propulsoarele, ne putem face, totuşi, o idee despre fiabilitatea motoarelor pe care le avem în maşini.

Iată în continuare un TOP 10 al companiilor auto care au avut cele mai puţine probleme la motoare, potrivit Warranty Direct.

Poziţie, marcă, rata de defecte (%), rata de defecte (1 din X motoare):

1.       Honda, 0,29%, 1 din 344

2.       Toyota, 0,58%, 1 din 171

3.       Mercedes-Benz, 0,84%, 1 din 119

4.       Volvo, 0,90%, 1 din 111

5.       Jaguar, 0,98%, 1 din 103

6.       Lexus, 0,99%, 1 din 101

7.       Fiat, 1,17%, 1 din 85

8.       Ford, 1,25%, 1 din 80

9.       Nissan, 1,32%, 1 din 76

10.   Land Rover, 1,38, 1 din 72

Dintre cele zece companii, patru sunt japoneze – dintre care două ocupă poziţii fruntaşe, iar şase sunt europene.

Să vedem şi care sunt mărcile care au avut cele mai multe probleme la motoare, în pagina următoare.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.