TOP 10 maşini diesel în 2017

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Motoarele diesel sunt printre cele mai populare din Europa, peste 50% din maşinile vândute utilizând motorina ca şi combustibil. Economia de combustibil şi performanţele sunt principalele calităţi care au crescut notorietatea motoarele diesel.

Printre avantaje menţionăm că puterea motorului diesel este egală cu varianta pe benzină, un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută, un grad scăzut de plouare şi un consum scăzut de combustibil. De asemenea scumpirea accentuată a petrolului a asigurat practic supremaţia mototorizărilor Diesel în Europa, unde restricţiile de noxe nu sunt la fel de drastice ca peste ocean.

Ca un dezavantaj al motoarelor care funcţionează pe motorină, trebuie specificat preţul cu 1.000 până la 1.500 de euro mai mare decât pentru motoarele clasice. Deci pentru a se justifica achiziţia unei maşini diesel trebuie ca diferenţa de preţ să fie amortizată într-un an. Aceasta înseamnă un rulaj mai mare de 20.000 de kilometri parcurşi pe an. Mai trebuie ţinut cont că întreţinerea motoarelor Diesel este mai scumpă decât a celor pe benzină.

Carbuyer.co.uk a făcut un top cu cele mai bune diesel-uri din 2017. Iată care sunt acestea: 

1. Skoda Superb Estate


 

2. Mercedes E-Class

3. BMW Seria 3

4. Opel Astra

5. Audi A4 

6. SEAT Leon

7. Volkswagen Golf 

8. Mazda CX-5

9. Peugeot 308

 

10. MINI

 Comentarii
Inchide