Top 10 modele USA vs Europa

SUV-uri însetate de combustibil pentru americani, hatchback-uri economice în tabăra europenilor, cam aşa s-ar rezuma vânzările de automobile noi pe cele două continente.

Top 10 modele USA vs Europa Top 10 modele USA vs Europa
Top 10 Modele în Europa vs SUAPiaţa auto americană diferă substanţial de cea europeană, este un adevăr susţinut de statisticile înregistrate şi în acest an. Dacă europenii preferă modelele compacte, americanii încă nu au scăpat de mania modelelor mari, în special a tradiţionalelor truck-uri. Cele mai vândute modele peste Ocean sunt camionetele din gama Ford F Series, fapt ce contrazice ipotezele alarmiste privind prăbuşirea acestui segment din cauza creşterii preţului petrolului. În Europa, modelul cu cea mai mare priză la public este Volkswagen Golf  V, sau Rabbit aşa cum îl cunosc americanii, dar înregistrează un succes palid în State.

Se observă însă că piaţa europeană este mai omogenă decât cea americană, toate modelele din Top 10 sunt europene, dintre care 9 compacte din segmentele B şi C. În topul european îşi face loc şi un model de lux, BMW Seria 3, în timp ce americanii nu se prea dau în vânt după luxul german sau european, în general. De altfel, singurul model cu corespondenţă europeană din SUA este Ford Focus, dar nici un constructor din Europa nu reuşeşte să işi facă loc în primii zece. În schimb în ierarhia nord-americană, modelele japoneze ocupă o cotă importantă, dominând modelele locale.

De asemenea, dintre modelele americane, singurul al cărui viitor nu pare cenuşiu, în cazul creşterii preţului la petrol este modelul Ford Focus, restul reprezentanţilor americani fiind consumatori înrăiţi de combustibil. Acest lucru ilustrează că americanul de rând nu este foarte îngrijorat de perspectiva exploziei cotaţiei benzinei. Motorizările diesel sunt aproape inexistente pe modelele din top 10, în timp ce pe bătrânul continent proporţiile sunt aproximativ egale între benzină şi motorină.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.