TOP 10 vânzări maşini noi Europa - iulie 2010

Cei de la Volkswagen par de neoprit: pe primele două locuri din clasamentul celor mai bine vândute modele pe plan european în luna iulie 2010 se află două modele VW, Golf şi Polo.

TOP 10 vânzări maşini noi Europa - iulie 2010 TOP 10 vânzări maşini noi Europa - iulie 2010

După ce în primul trimestru am avut surpriza să constatăm că Volkswagen Golf a fost detronat de Ford Fiesta în topul celor mai bine vândute modele pe plan european, iată că vara aduce din nou supremaţia în tabăra VW.

În iunie, Volkswagen Golf a revenit pe prima poziţie, iar Fiesta a rămas pe cea de-a doua, puţin peste Volkswagen Polo. Iar acum, în iulie, frăţiorul lui Golf urcă pe a doua poziţie, practic VW ocupând primele două poziţii ale podiumului european.

1. VW Golf - 37.032
2. VW Polo - 30.110
3. Ford Fiesta - 28.966
4. Renault Clio - 23.453
5. Renault Megane - 23.144
6. Peugeot 207 - 22.558
7. Opel/Vauxhall Corsa - 21.802
8. Opel/Vauxhall Astra - 21.273
9. Nissan Qashqai - 20.510
10. Ford Focus - 19.764

Dat fiind faptul că Volkswagen "rupe tot" în Germania, acest lucru nu ne miră prea tare. O surpriză mai mare vine din partea francezilor: dacă Renault Clio se menţine pe a patra poziţie (dar cu vânzări mai slabe decât în iunie), compacta Megane urcă de pe 9 până pe 5, devansând modelele Opel Corsa şi Astra, Ford Focus sau Peugeot 207.

Un alt punct de interes este intrarea în acest top a unui crossover - este vorba despre Nissan Qashqai, model pe care îl găsim pe locul 9 şi care are vânzări mai bune decât Ford Focus şi foarte apropiate de ale lui Opel Astra. Cu alte cuvinte, Qashqai confirmă succesul pe care l-a demonstrat încă de la lansare.

Mai avem luna august, în care vânzările vor fi la cote reduse, de vară, după care urmează septembrie. Atunci putem spune că vom afla adevărul despre piaţa auto europeană: îşi revine sau continuă să se adâncească în criza auto.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.