Top 3 mondial: GM, Volkswagen şi…Hyundai?

Autor: Gabriel Grosoiu 03 oct. 2011 Știri auto

Ierarhia mondială a producătorilor de maşini a avut în ultimul deceniu un top 3 destul de stabil. Ford, GM, Toyota şi mai nou Volkswagen şi-au disputat podiumul, furându-şi clienţii şi schimbând componenţa topului de la an la an. Se pare, însa, ca sunt voci care ţin să contrazică părerea general acceptată, potrivit cărora printre cei trei producători de top ai planetei nu poate figura şi o marcă nou-intrată în competiţie.

Bob Lutz, fostul vicepreşedinte al General Motors a declarat pentru publicaţia Manager Magazin că, la ora actuală, Hyundai este deja pe locul trei în ierarhia mondială, aflându-se imediat după GM şi Volkswagen. Nici vorbă de Toyota, de Ford sau de alte nume precum grupul Renault-Nissan sau chiar concernul Daimler.

Mai mult, Bob Lutz este de părere că maşinile japoneze sunt complet discreditate, din cauza fiabilităţii lor transformate într-un mit, iar dinamica acestora s-ar afla sub nivelul celei oferite de maşinile europene şi americane. Desigur, fostul boss de la General Motors nu a omis să laude capacitatea grupului american de a folosi în mod inteligent platformele tehnice şi de a ieşi cu bine din criză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide