TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Motoarele diesel sunt printre cele mai populare din Europa, peste 50% ...

Motoarele diesel sunt printre cele mai populare din Europa, peste 50% din maşinile vândute utilizând motorina ca şi combustibil. Economia de combustibil şi performanţele sunt principalele calităţi care au crescut notorietatea motoarele diesel. Într-un articol publicat de Adevarulfinanciar.ro ni se prezintă avantajele unei maşini pe motorină, dar şi un top al celor mai bune modele diesel.

Printre avantaje menţionăm că puterea motorului diesel este egală cu varianta pe benzină, un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută, un grad scăzut de plouare şi un consum scăzut de combustibil. De asemenea scumpirea accentuată a petrolului a asigurat practic supremaţia mototorizărilor Diesel în Europa, unde restricţiile de noxe nu sunt la fel de drastice ca peste ocean.

Ca un dezavantaj al motoarelor care funcţionează pe motorină, trebuie specificat preţul cu 1.000 până la 1.500 de euro mai mare decât pentru motoarele clasice. Deci pentru a se justifica achiziţia unei maşini diesel trebuie ca diferenţa de preţ să fie amortizată într-un an. Aceasta înseamnă un rulaj mai mare de 20.000 de kilometri parcurşi pe an. Mai trebuie ţinut cont că întreţinerea motoarelor Diesel este mai scumpă decât a celor pe benzină.

Britanicii de la Autoexpres au făcut topul celor mai eficiente modele vândute în Europa. Iată care sunt acestea:

  • Peugeot 208 1.6 Blue HDi – consum mixt 3 litri/100 km
  • Renault Clio 1,5 dCi – consum mixt 3,6 litri/100 km
  • Opel Corsa 1,3 CDTi – consum mixt 3,6 litri/100 km
  • Kia Rio 1.1 CRDi – consum mixt 3,6 litri/100 km
  • Skoda Fabia 1,4 Tdi – consum mixt 3,8 litri/100 km

Pentru informaţii generale despre unul dintre modele click pe link.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.