TOP 5 maşini exotice la Geneva 2009

Autor: Dan Vache 07 mart. 2009 Știri auto

Veţi spune că Bugatti Veyron sau Aston Martin One-77 sunt şi ele maşini exotice. Şi aveţi dreptate – aici, însă, am alcătuit un TOP 5 al maşinilor exotice de la Geneva 2009, despre care auziţi mult mai rar. Ceea ce le face cu atât mai valoroase pentru milionari, care efectiv stau la coadă pentru a intra pe listele de comenzi.

1. Perana Z-One by Zagato

Nu, nu este un concept, este o maşină reală, care va fi construită de proaspăta firmă sud-africană Perana Performance. Este, practic, prima lor maşină, deci sunt new-entry în domeniul auto. De aici şi exclusivismul absolut al acestei maşini, chiar dacă performanţele sunt doar normale pentru un supercar.

Perana Z-One a fost desenata de Zagato si va fi construita in Africa de Sud

2. Spyker C8 Aileron

Un milionar serios trebuie să aibă avion personal, precum şi un iacht luxos. Ei bine, Spyker oferă câte puţin din ambianţa fiecărui domeniu şi pe şosea, maşinile sale având un stil unic în lumea auto. La salonul elveţian, noul model Spyker C8 Aileron i-a subjugat pe cei care au nu doar conturi exorbitante, ci şi gusturi rafinate.

Spyker C8 Aileron, performante normale, dar un stil total inedit

3. Wiesmann MF4

Roadsterul nemţesc rivalizează serios cu mult mai cunoscuta marcă britanică Morgan în ce priveşte stilul tradiţional şi old-school al maşinilor sport de altă dată. Beneficiază de tehnică preluată de la BMW M3 – îsnă adevărata valoare vine din stilul în care este realizată maşina. Un must-have pentru orice împătimit al roadsterelor pure, dar care disimulează tehnica modernă.

Wiesmann MF4 - tehnica moderna by BMW, dar stil old-school superb

4. Pagani Zonda F Cinque

Apariţia lui Pagani în acest domeniu superexclusivist a fost primită excelent. Modelul Zonda este considerat o adevărată operă de artă, planul tehnic, deşi de excepţie, trecând pe loc secund. Zonda F Cinque adaugă o mică aromă de individualitate, exact atât cât trebuie pentru a face din maşină un obiect visat de mulţi, indiferent de numărul de zerouri de pe cec.

Pagani Zonda F Cinque este o rafinare a unui model superexclusivist

5. Gumpert Apollo Speed

Faţă de celelalte modele, Gumpert Apollo este cel mai dedicat pistei, nefiind neapărat o alegere inspirată pentru cei care doresc lux şi exclusivism în primul rând. Totuşi, Apollo Speed devine un magnet pentru colecţionari, cel puţin aspectul încadrând maşina într-o nişă a lucrurilor foarte speciale. Şi, evident, îndreptată spre adevăraţii cunoscători, care pot struni un asemenea specimen.

Gumpert Apollo Speed - dedicat pistei si adevaratilor performeri

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide