TOP 50 cele mai aglomerate oraşe europene - studiu Tom Tom

Fabricantul de sisteme de navigaţie Tom Tom a dat publicităţii un top al celor mai aglomerate capitale europene, bazat pe informaţiile acumulate în baza de date de la peste 30 de milioane de utilizatori. Iată care este acest top.

TOP 50 cele mai aglomerate oraşe europene - studiu Tom Tom TOP 50 cele mai aglomerate oraşe europene - studiu Tom Tom

Compania Tom Tom beneficiază de o bază de date impresionantă, care primeşte informaţii în timp real de la peste 30 de milioane de utilizatori din toată Europa. Studiul de faţă se bazează pe, atenţie, extrapolarea a 800 de miliarde de măsurători ale vitezei.

Mai exact, pentru fiecare oraş s-au calculat întârzierile din traficul real faţă de cele calculate de sistemul de navigaţie pentru un anumit traseu. În plus, aceste măsurători au fost comparate cu cele din 2010, astfel obţinându-se o imagine destul de clară a evoluţiei ambuteiajelor.

Cel mai aglomerat oraş din Europa este... chiar capitala Uniunii Europene, Bruxelles. În capitala belgienilor se înregistrează zilnic ambuteiaje care duc la întârzieri de până la 40% faţă de timpul normal! Iar, faţă de 2010, situaţia s-a înrăutăţit, aglomeraţiile fiind mai mari cu 1,2%.

Pe al doilea loc se situează capitala Poloniei, Varşovia, cu întârzieri în trafic la aproape acelaşi nivel cu Bruxelles, în timp ce, faţă de 2010, situaţia este relativ aceeaşi, cu o creştere mică, de numai 0,5%. Pe al treilea loc regăsim capitala Marii Britanii: Londra, chiar dacă este la un nivel ridicat ca ambuteiaje, stă mai bine cu 0,2% faţă de 2010 în ce priveşte aglomeraţia.

Interesant, în Top 10, cele mai multe oraşe aglomerate provin din Franţa: în Toulouse, Lyon, Marsilia şi Paris se înregistrează întârzieri în trafic de circa 30%, dar numai în Lyon situaţia este în regres faţă de 2010. Nici Marea Britanie nu se lasă mai prejos, având încă două oraşe în Top 10, pe lângă Londra: Edinburgh şi Manchester.

Oraşele cel mai puţin aglomerate din TOP 50 sunt în Germania: în Cologne şi Essen se înregistrează întârzieri sub 20% faţă de timpul teoretic. Situaţie valabilă şi pentru oraşele britanice Cambridge, Liverpool şi Leicester.

Ca fapt divers, în Dublin s-a înregistrat o scădere de aproape 10% a aglomeraţiei faţă de 2010, în timp ce Hamburg şi Stuttgart se situează la polul opus, înregistrând o creştere de 2,2% a ambuteiajelor. Din păcate, Bucureştiul nu se regăseşte în aceste măsurători, altfel suntem siguri că s-ar fi plasat la loc "de cinste", în plutonul fruntaş al celor mai aglomerate oraşe europene.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.