TOP 6 superstiţii ale şoferilor

Autor: Adrian Mihălţianu 10 apr. 2013 Știri auto

Dacă există superstiţii despre pisici negre, umbrele, scări, fluieratul prin casă şi altele, de ce nu ar exista şi superstiţii ale şoferilor? Ei bine, iată că există, iar mai jos puteţi citi despre şase dintre cele mai cunoscute superstiţii ale celor care se află la volan.

Pisica neagră

Aceasta este probabil una dintre cele mai cunoscute superstiţii de pe planetă şi nu prea contează dacă mergi pe jos sau conduci atunci când o felină întunecată îţi iese în cale.

Una dintre soluţiile prin care scapi de ghinionul adus de pisica neagră ar fi să te învârţi pe loc în sensul opus acelor de ceasornic, în timp ce o altă metodă spune că ar fi bine să arunci cu sare peste umăr ca să scapi de posibilele neplăceri.

De altfel, există destul de multe mituri despre pisicile negre. Unele dintre ele spun că felinele ar aduce ghinion, altele spun că ar aduce noroc, aşa că nu îţi rămâne decât să faci aşa cum crezi atunci când în calea ta iese o pisică neagră.

Fluieratul noaptea

Există o superstiţie japoneză care spune că dacă fluieri noaptea la volan, o să apară un şarpe. Dar, aşa cum se întâmplă cu legendele asiatice, reptila nu o să apară pur şi simplu pe scaunul pasagerului din dreapta, ci poate simboliza două lucruri: nu trebuie să îţi deranjezi vecinii sau, în cel mai rău caz, s-ar putea să te alegi cu un hoţ în prag.

Trebuie să îţi ţii respiraţia când treci pe lângă un cimitir

O altă superstiţie spune că ar trebui să îţi ţii respiraţia atunci când treci cu maşina pe lângă un cimitir, în semn de respect pentru cei care au fost îngropaţi acolo.

Există, însă, şi o altă interpretare a acestei superstiţii, care spune că ar trebui să-ţi ţii respiraţia pentru a împiedica spiritele celor morţi să intre în corpul tău prin gură atunci când respiri.

Dricul

A doua superstiţie japoneză din această listă spune că ar trebui să îţi ascunzi degetele mari de la mâini atunci când trece pe lângă tine un dric, pentru a scăpa de ghinion. Degetele ar trebui ascunse în palme, nu pe altundeva, fireşte.

Aruncă bani sub scaunul unei maşini noi

Această superstiţie e destul de practicată, se pare, în zona New Jersey din Statele Unite ale Americii. Acolo, tradiţia spune că prietenii şi membrii de familie ai unei persoane care şi-a cumpărat o maşină nouă ar trebui să arunce monede pe podeaua automobilului pentru a aduce prosperitate şi noroc.

Bineînţeles, această mică tradiţie are şi un scop practic, mai ales când trebuie să tot plăteşti taxe de drum în timpul navetei.

Trebuie să îţi zgârii singur maşina

Unele persoane cred că această superstiţie, care implică zgârierea sau îndoirea intenţionată a maşinii proprii, ar scădea riscul unui accident. Chiar dacă ar fi aşa, e cam trist să îţi cumperi o maşină nouă, strălucitoare, şi să-i tragi o cheie. Măcar dacă ţi-o zgârie altcineva, ai pe cine să dai vina.

Atâta vreme cât superstiţiile pe care le ai atunci când te afli la volan nu afectează siguranţa traficului, precum ar face-o legenda care spune că ar fi bine să-ţi pui picioarele pe plafon când treci pe sub un pod, totul ar trebuie să fie în regulă.

Tu ce superstiţii ai când conduci?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide