Top- cele mai aglomerate metropole europene

Oficialii britanici au realizat un top cu metropolele europene cele mai aglomerate, luând ca punct de reper viteza medie atinsă de maşini. Concluzia: în Londra se circulă cel mai greu.

Top- cele mai aglomerate metropole europene Top- cele mai aglomerate metropole europene
Studiul a fost realizat prin monitorizărea GPS a unei zone de aproximativ 16 km2 în jurul centrului fiecărei metropole europene importante, timp de patru luni, din iunie până în septembrie.

Conform datelor, viteza cea mai mică de deplasare se înregistrează în Londra (Marea Britanie): doar 19 km/h în medie. Şi asta în condiţiile în care, din 2003, traficul londonez este mai redus cu 20%, în urma introducerii taxei de 8 lire sterline, pentru accesul în zona centrală. Următoarele oraşe din clasament sunt Berlin (Germania), cu 24 km/h şi, surpriză, Varşovia (Polonia), cu 26 km/h. Pentru britanici este un semnal de alarmă faptul că, din lista primelor 30 de astfel de oraşe, nu mai puţin de 10 sunt din Marea Britanie.

Am fi curioşi pe ce loc s-ar situa Bucureştiul într-un astfel de studiu, dată fiind evoluţia rapidă a numărului de maşini şi infrastructura care lasă de dorit.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.