Top maşini produse de Dacia în primele şase luni ale lui 2017

Producţia uzinei Dacia de la Mioveni a totalizat în primele şase luni...

Top maşini produse de Dacia în primele şase luni ale lui 2017 Top maşini produse de Dacia în primele şase luni ale lui 2017

Producţia uzinei Dacia de la Mioveni a totalizat în primele şase luni 170.430 vehicule, din care din modelul Duster au fost fabricate 106.038 unităţi, potrivit datelor ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania).

În acelaşi timp, au fost produse 25.435 unităţi Dacia Sandero, 22.488 unităţi Dacia MCV şi 16.469 unităţi Dacia Logan.

În plus, uzina a produs 24.933 SKD - uri (caroserii semi asamblate cu destinatia Algeria)  

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20,7 mld. lei (4,6 mld. euro), în creştere cu 8,3% faţă de anul precedent potrivit datelor companiei, aceasta fiind cea mai mare creştere din ultimii trei ani. Avansul a fost înregistrat în ciuda unei scăderi a producţiei de autoturisme de 5,7% anul trecut la 320.000 de maşini.

Creş­terea businessului vine în con­tex­tul în care Dacia a lansat anul trecut pe pia­ţa europeană modelele Logan şi Sandero facelift, disponi­bile inclusiv cu trans­misie pilotată, care au contribuit la creş­terea preţului mediu al maşinilor vân­dute. SUV-ul Duster, cel mai scump mo­del din gama construc­to­rului autoh­ton, a înregistrat o creştere puternică a pro­ducţiei anul trecut, de aproape 12%, cu toate că modelul urmează a fi înlocuit la finalul acestui an. Dacă în 2015 Duster re­prezenta aproape 50% din pro­duc­ţia uzinei, în 2016 ponderea lui a urcat la 60%. 

.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.