Topul cabrioletelor cel mai puţin poluante

Revista Auto Express a realizat un Top 100 al cabrioletelor cu emisiile cele mai mici de dioxid de carbon, aflat în vânzare în Marea Britanie.

Topul cabrioletelor cel mai puţin poluante Topul cabrioletelor cel mai puţin poluante
După cum era de aşteptat, pe primele poziţii ale topului 100 realizat de revista Auto Express s-au situat modele dotate cu motoare diesel, cele mai mici emisii de CO2 fiind înregistrate de Vauxhall (Opel) Tigra, echipat cu motorul 1,3 CDTi. De fapt, Vauxhall a fost o adevărată surpriză, având nu mai puţin de trei modele în primele zece poziţii.

Totuşi, atât consumul de combustibil, cât şi emisiile de CO2 au fost mai mici doar în cazul rulării cu acoperişul pus, ceea ce a dus la eliminarea turbulenţelor aerodinamice. Deci, dacă vreţi un cabriolet prietenos cu mediul, alegeţi o motorizare diesel şi... rulaţi cu acoperişul închis.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.