Topul celor mai ecologice mărci auto - Toyota pe primul loc

Compania Interbrand a realizat un studiu în ton cu noile tendinţe ecologice: ”Best Global Green Brands” - cele mai ecologice branduri din lume. Iar, în ce priveşte constructorii auto, Toyota conduce detaşat. Vezi care sunt ceilalţi constructori auto din top.

Topul celor mai ecologice mărci auto - Toyota pe primul loc Topul celor mai ecologice mărci auto - Toyota pe primul loc

Deşi suntem obişnuiţi cu topuri ale celor mai valoroase mărci sau a celor mai vândute, iată că Interbrand a realizat recent un studiu privind măsura în care companiile de pe tot mapamondul pot fi catalogate drept ecologice. Iar Toyota ocupă prima poziţie a acestui top, lucru remarcabil pentru gigantul japonez.

De altfel, Toyota nu este doar primul constructor auto considerat cel mai ecologic, brandul japonez ocupând prima poziţie într-un clasament al tuturor companiilor din lume, devansând nume grele, precum 3M sau Siemens. Însă acum ne interesează strict situaţia companiilor auto.

Cu un scor de 64,19, Toyota devansează destul de confortabil grupul Volkswagen (pe poziţia a doua, cu 58,9 puncte) şi compania Honda (pe poziţia a treia, cu 58,85 puncte). Un mare avantaj al japonezilor îl reprezintă consolidarea numelui Prius, model care a dat tonul producţiei de serie mare a maşinilor cu propulsie hibridă.

Următorii în top sunt coreenii de la Hyundai, urmaţi de germanii de la BMW. Pe poziţia a şase se plasează firma rivală a bavarezilor, Mercedes-Benz, urmată de Ford, pe locul 20. Din păcate, Interbrand a realizat doar un TOP 50 al companiilor, aşa încât doar aceste şapte mărci auto figurează în acest top al celor mai ecologice branduri auto.

Specialiştii Interbrand au realizat acest studiu pe baza informaţiilor publice legate de grija faţă de mediu şi de poluarea înregistrată de acţiunile şi sistemele de producţie ale fiecărei companii. Aceste informaţii au fost coroborate cu percepţia publicului despre ce înseamnă o companie ecologică, în urma unui program amplu de intervievare a peste 10.000 de clienţi din cele mai importante 10 pieţe ale lumii.

Mai multe date despre metodologie şi companiile din TOP 50 Best Global Green Brands 2011 găsiţi pe site-ul oficial Interbrand.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.