Topul creşterilor preţurilor la carburanţi în Europa

Autor: Andrei Nan 22 iul. 2013 Știri auto
Topul creşterilor preţurilor la carburanţi în Europa

În majoritatea statelor europene carburanţii s-au scumpit cu până la 8,1%. În România, preţul unui litru de benzină la pompă a atins echivalentul a 1,26 euro la începutul lunii iulie, în creştere cu 0,8% faţă de finele anului trecut.

Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în Cipru (8,1%), Spania (3,4%), Danemarca (3,4%), Germania (3,2%) şi Bulgaria (1,9%), în timp ce preţul benzinei a scăzut cel mai mult la pompele din Irlanda (-5,3%), Polonia (-4,6%), Marea Britanie (-4,4%), Lituania (-3,7%) şi Letonia (-2,5%).

Pe locul doi în topul statelor cu cele mai mari preţuri la benzină se află Olanda, unde un litru de carburant costă 1,73 de euro, în timp ce pe locul trei al clasamentului se află Danemarca (1,69 de euro/litru, faţă de 1,64 la sfârşitul lui 2012).

România se află la polul opus. Evoluţia preţului la benzină arată ca la începutul lunii iulie, şoferii români plăteau cel mai puţin pentru carburanţi, fiind urmaţi în clasament de polonezi (1,27 euro/litru) şi Bulgari (1,29 euro/litru).

Mai multe informaţii despre cum se calculează preţul carburantului pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide