Toshiba va livra un acumulator cu un timp de încărcare record

Cu potenţialul de a oferi vehiculelor cu propulsie electrică...

Toshiba va livra un acumulator cu un timp de încărcare record Toshiba va livra un acumulator cu un timp de încărcare record

Toshiba a anunţat un nou tip de acumulator pentru vehicule electrice, lăudat cu un timp de încărcare comparabil unui plin de benzină, scrie Go4it.ro.

Cu potenţialul de a oferi vehiculelor cu propulsie electrică competitivitatea de care au nevoie pentru a deveni o alternativă credibilă în faţa autoturismelor echipate cu motoare termice, acumulatorul cu tehnologie Li-ion foloseşte un nou tip de anod capabil să suporte curenţi de încărcare mult mai mari.

Potrivit companiei producătoare, acumulatorul poate înmagazina suficientă energie în 6 minute conectate la un alimentator rapid pentru a propulsa un vehicul electric pe o distanţă de 320 Km - de trei ori mai mult decât este posibil folosind cei mai avansaţi acumulatori Li-ion din generaţia actuală.

Anodul confecţionat din oxid de titaniu-niobiu a fost optimizat pentru a oferi dublul capacităţii unui acumulator Li-ion echipat cu anod convenţional pe bază de grafic şi anduranţă mult îmbunătăţiră. În timp ce acumulatorii obişnuiţi au o durată de viaţă estimată la 500-1000 cicluri de încărcare, noul acumulator Toshiba promite să păstreze mai mult de 90% din capacitatea iniţială chiar şi după 5000 cicluri de utilizare. Mai mult, acumulatorii pot fi încărcaţi în modul rapid chiar şi la temperaturi de -10°C, oferind flexibilitate crescută la exploatarea în regiuni cu climat friguros.

Capabili să ofere autonomie dublă pentru acelaşi spaţiu ocupat şi greutate, noii acumulatori Toschiba SCiB vor fi disponibili pentru uz comercial începând cu anul 2019.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.